Hur du förvandlar din balkong till en trädgårdsoas

När våren nalkas och alla fönster öppnas blir balkongen ofta en favoritplats. Med lite planering kan man göra sin balkong till en riktig trädgårdsoas.

I den här guiden kommer du att få tips på hur du inreder din balkong med balkonglådor, så att du kan njuta av vackra blommor och grönsaker hela sommaren.

Lämpliga balkonglådor

För att börja med, måste du få tag i lämpliga balkonglådor. Om du har en liten balkong rekommenderar vi att leta efter smala lådor som är gjorda av hög kvalitet, så att de kan tåla vind och regn. Det är också bra om de har stoppare för att förhindra spill vid regnväder. Glöm inte heller att ta reda på hur mycket vikt lådorna kan bära innan de blir för tunga.

När du har köpt dina balkonglådor är det dags att förbereda marken. Se till att den är ren och fri från skräp, växter och stenar. Denna del bör ta någon dag eftersom du måste leta efter allt som kan skada rötterna på växterna senare. Nästa steg är att tillsätta jord i lådorna, men innan du gör det rekommenderas att använda en jordförbättrande produkt som kan hålla jorden fuktig

Efter det är det dags att välja vilka växter du vill använda, och var noga med att köpa sorter som passar din balkong och den miljö de kommer att växa i. Om det inte står något om vilken typ av ljus som behövs på fröomslaget rekommenderar vi att du ringer en trädgårdsfirma eller fråga din lokala trädgårdsmästare.

Det sista steget är att plantera växterna. Se till att ge dem lite extra gödning för bästa resultat. Om du vill kan du också sprida kemikalier som håller sniglar, skalbaggar och andra skadliga insekter borta från dina blommor

När allt detta är klart är din trädgårdsoas klar. Ta dig tid att njuta av den och använd balkonglådorna för att byta ut växterna när sommaren är slut.

Slutligen, om du planerar att skapa en större trädgårdsoas på din balkong rekommenderar vi dig att läsa mer om hur man upprätthåller och vattnar plantor för bästa resultat. Om du följer dessa steg kommer din balkong snart att bli en grön dröm.

Slutligen tips tilInstallation av balkonglådor

1. Få tag i lämpliga balkonglådor och se till att de är av hög kvalitet

2. Förbered marken så att det inte finns några föremål som kan skada rötterna på växterna

3. Köp växter som passar din miljö och är lämpade för en balkong

4. Plantera dem och ge dem gödning om du vill

5. Sprid kemikalier för att skydda dina växter från skadliga insekter

6. Läs mer om hur man upprätthåller och vattnar plantor för bästa resultat

7. Njut av din nya trädgårdsoas!

Med dessa tips kan du skapa en stilfull trädgårdsoas på din balkong som kommer att lysa upp de lata sommardagarna.

Ha roligt och njut av den gröna atmosfären du har skapat.