Gå ner i vikt snabbare med dessa 5 enkla tips

Läs med här om du vill gå ner i vikt snabbare. Vi kommer med 5 enkla tips som kan hjälpa dig på vägen. Många tror att det är svårt att gå ner i vikt – men det behöver inte vara det. Det viktigaste är att ha en plan och följa den. Här får du 5 bra tips som kan hjälpa dig på god väg!

Ta reda på ditt kaloriintag – Ta först reda på hur många kalorier du äter dagligen. Det kan vara svårt, men det är viktigt att veta. Kaloriintaget bör ligga på en nivå som gör att du kan gå ner i vikt – så försök att kontrollera dessa siffror. Faktum är att det är avgörande för om du kan gå ner i vikt, eftersom det i grov försäljning handlar om att konsumera färre kalorier än du förbränner. Mängden kalorier är individuell från person till person, oavsett om du är tjock eller smal, aktiv eller inaktiv, man eller kvinna.

Välj hälsosammare mat – Försök att ändra din kost och ersätt den ohälsosamma maten med färska grönsaker och hälsosammare alternativ. Du kommer inte att kunna uppnå hälsosam viktminskning om du fortsätter att äta ohälsosam mat. Fokusera på fullkorn och frukt och grönsaker när du handlar. Håll dig borta från snabbmat och chips – de tenderar att gå direkt till magen.

Förbered lågkalorimat – Förbered lågkalorimat som sallader, soppor eller smoothies. Dessa är enkla att göra och mycket nyttigare än snabbmat. Följ ett vägledande kostprogram så att du får i dig rätt mängd näringsämnen i din mat. Du kan använda appen Arono där du kan få inspiration till goda och näringsrika måltider, dokumentera ditt intag och följa din utveckling.

Ät mindre portioner – Ät små måltider oftare för att undvika att äta för mycket och öka din ämnesomsättning. Detta hjälper dig att behålla muskelmassan utan att öka din kroppsfettprocent. Ta pauser mellan måltiderna så att du hinner smälta det du äter. Ät minst 5-6 gånger om dagen, som består av 3 huvudmål, såsom frukost, lunch och middag, men däremellan är det viktigt att du äter några goda mellanmål

Träna regelbundet – En annan viktig del av ett framgångsrikt viktminskningsprogram är att träna regelbundet. Detta ökar ämnesomsättningen, vilket gör det lättare för kroppen att bränna fett. Försök ta reda på hur mycket träning du behöver utifrån detta syfte och träningsnivå. Det behöver inte vara flera timmar i gymmet, men det kan bli en bra, lång promenad.