14 viktiga receptfria läkemedel som alla borde ha

Vad händer om du plötsligt råkar ut för en olycka? Eller tänk om du blir sjuk och inte har tid att gå till apoteket? I den här artikeln kommer vi att ge dig en lista med 14 viktiga receptfria läkemedel som alla borde ha.

1 – Specialkrämer – Salvor och krämer med mediciner, som hydrokortisonkräm eller lidokainlösning, är användbara vid mindre hudproblem som tårar orsakade av små olyckor eller kanske du har svamp.

2 – Antihistaminmedicin – Antiallergimedicin lindrar symptom på allergier som nysningar, ögonirritation, klåda och huvudvärk. Det kan vara något receptfritt läkemedel som Zyrtec eller Claritin.

3 – Hostmedicin – Hostmedicin innehåller ofta en kombination av receptfria läkemedel som dextrometorfan och guaifenesin. De kan lindra symtom på förkylningar och influensa, inklusive hosta och ont i halsen.

4 – Smärtstillande medel – Smärtstillande medel som paracetamol eller ibuprofen kan minska feber, värk och smärta genom att blockera ämnen i kroppen som utlöser inflammation. Dessa typer av mediciner kombineras ofta med andra ingredienser för att effektivt behandla förkylningar eller influensa.

5 – Antacida och antacida – Antacida och antacida som Maalox, Mylanta och Pepto-Bismol kan lindra symtom på kronisk halsbränna och sura uppstötningar genom att neutralisera sura magsafter.

6 – Diarréläkemedel – Diarréläkemedel som Imodium eller Lomotil innehåller loperamid eller loperamidhydroklorid, som har visat sig bromsa diarré och minska buksmärtor.

7 – Förstoppningsmedicin – Det finns många receptfria läkemedel som kan hjälpa mot förstoppning. Dessa inkluderar receptfria läkemedel som polyetylenglykol 3350 (Miralax) eller psylliumfiberprodukter som Metamucil.

8 – Nässpray – Nässpray innehåller ämnen som kan hjälpa till att minska näsklåda och tunt slem. Det är ett bra val för allergi eller förkylningssymptom. Köp nässpray om du ofta har nästäppa och behöver lindring.

9 – Smärtstillande – Smärtstillande tabletter innehåller paracetamol eller ibuprofen, som hjälper till att lindra smärta och minska feber. De kan köpas över disk i form av tabletter, kapslar eller sirap.

10 – Vitaminer och mineraler – Vitaminer och mineraler är användbara för att stödja immunförsvaret. De kan köpas i en mängd olika former, inklusive tabletter, pulver eller läsk.

11 – Graviditetstest – Graviditetstest kan hjälpa dig att avgöra om du är gravid genom att mäta nivåer av humant koriongonadotropin (hCG) i din urin. De är enkla och okomplicerade, och de flesta versioner kommer att ge resultat inom några minuter.

12 – Sluta röka medel – Sluta röka receptbelagda och receptfria läkemedel kan hjälpa till att minska sug och abstinensbesvär. De är vanligtvis tillgängliga i form av tabletter eller tuggummi, inklusive nikotinersättningsterapi (NRT) produkter som Nicorette.

13 – Ögondroppar – Ögondroppar innehåller ingredienser som hjälper till att minska rodnad och inflammation orsakad av allergier eller ögonirritation. De kan lätt köpas över disk i form av en flaska eller ögondroppar.

14 – Fotbehandling – Fotbehandling är speciella salvor och krämer speciellt framtagna för att lindra obehaglig hud på fötterna. Detta inkluderar produkter som AmLactin cream.

Dessa 14 receptfria läkemedel är en viktig del av alla första hjälpen-kit. Det är viktigt att komma ihåg att även om de flesta receptfria läkemedel i allmänhet inte är skadliga, bör du alltid rådfråga din läkare innan du tar dem.