Vad är Sheasmör och vad är det bra för?

Sheasmör härstammar från den afrikanska kontinenten där det användes som en naturlig återfuktare och ett skydd mot huden från den hårda solen. Shea trädet, även känt som karitéträdet, växer naturligt i Västafrika. De flesta kvinnor på den afrikanska landsbygden har i århundraden tillverkat Sheasmör genom att samla in och mala ned shea nötter som sedan tillagas i öppen eld.

Sheasmörets fördelar- Shea butter

Sheasmör även kallat shea butter är känt för sina många fördelar för hud och hår. Det ger fukt, skydd och näring, som alla är viktiga för att hyn ska behållas sund och skön. Nedan följer några fördelar med att använda av sheasmör:

Skyddar huden

I Afrika har Sheasmöret använts sedan länge för att skydda huden och håret mot solens strålar och den torra luften. Ett naturligt mättat fett, Sheasmör hjälper till att förse huden med fukt och skydda den från många oönskade biverkningar av solens UV-strålar. Detta gör det till en idealisk ingrediens i naturliga hudvårdsprodukter.

Minskar inflammation

Sheanötterna är naturligt rika på vitamin A och E, och finns i många hud- och hårvårdsprodukter. Sheasmöret är också rikt på fettsyror som hjälper till att minska inflammation och rodnad, samt förbättra hudens elasticitet och strukturen. Det har också visat sig vara effektivt i att behandla olika hudproblem som eksem och psoriasis.

Funkar för alla hudtyper

En annan fördel som Sheasmör har är att den kan användas på alla hudtyper, inklusive de som är känsliga. Det har en naturlig doft som inte kolliderar med parfymer, vilket gör det till en idealisk ingrediens i doftfria produkter som också bärs av personer som är känsliga mot starka dofter.

Men frågan är, vart kan du köpa högkvalitativt Sheasmör? I den här artikeln ger vi dig en översikt över de företag som säljer Sheasmör och varför du bör välja dem.

Minskar rynkor

Sheasmöret är också känt för att ha anti-agingegenskaper som minskar rynkor och fina linjer på huden. De vitaminer och mineraler som finns i Sheasmör hjälper till att förbättra hudens elasticitet, vilket bidrar till ett ungdomligt utseende.

Återfuktande egenskaper

Sheasmör är rikt på fettsyror och vitaminer som är viktiga för att återfukta din hud. Sheasmöret absorberas lätt av huden utan att lämna en fet känsla efter sig. Det är en perfekt ingrediens för att använda som en fuktighetskräm för din hud samt för att vårda torrt och sprött hår.

Skyddar mot solskador

Sheasmör innehåller naturligtursprungliga SPF-komponenter. Det betyder att en mild skyddsfaktor finns i Sheasmöret, vilket kan skydda huden från solens skadliga strålar. Sheasmöret kan minimera skador som solen kan orsaka, vilket gör det till en utmärkt ingrediens att använda i hudvård.

Underlättar läkningsprocessen

Sheasmör har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att skydda huden från infektioner, sårläkning och hudirritationer. När Sheasmör används på sår eller brännsår, så kan det hjälpa till att lindra smärta och minska inflammation.

Sammanfattning

Sheasmöret är med rätta en av de mest omtyckta naturliga ingredienserna i hudvårdsindustrin. Över hela världen används det för sina fantastiska återfuktande och närande egenskaper. Men det är viktigt att också uppskatta varifrån denna exotiska och rika skatt kommer ifrån och den traditionella tillverkningsprocessen som har hävdat dess heliga plats i både den afrikanska och globala skönhetsmarknaden. Så nästa gång du väljer en produkt med Sheasmör, tänk på den historia och kultur som detta underbara smör kommer ifrån.