Hur ett skateboardmärke tog över världen

Nike Sb är ett av de mest populära skateboardmärkena i världen. Varumärket skapades 2002 i ett försök att tilltala den växande skateboardmarknaden. Nike Sb blev snabbt känt tack vare sitt fokus på kvalitet och innovativ design. Idag är Nike Sb ett av de mest kända och respekterade skateboardmärkena, med en hängiven skara av både professionella och amatörmässiga skateboardåkare. Här är historien om hur Nike Sb kom till.

 • Nike Sb är ett populärt skateboardmärke som skapades 2002
 • Märket blev snabbt känt för sitt fokus på kvalitet och innovativ design
 • Idag är Nike Sb respekterat av både professionella och amatörskateboardåkare.

Nike Sb + Skateboard = sant

I början av 2000-talet upplevde skateboarding ett uppsving i popularitet. Nike såg en möjlighet och bestämde sig för att gå in på marknaden med ett eget sortiment av skateboardingskor och -kläder. Varumärket lanserades 2002 med lanseringen av Nike Dunks SB. Dunks blev en omedelbar succé bland skateboardåkare tack vare sin enkla design och hållbarhet

Nike Sb fortsatte att släppa nya produkter som föll i god jord hos skateboardåkare. År 2003 släppte varumärket Nike SB Air Jordan 1, en specialutgåva av den klassiska basketskon Air Jordan som var utformad speciellt för skateboarding. Air Jordan 1 var en omedelbar klassiker och bidrog till att befästa Nike Sb:s rykte som ett varumärke för skateboardåkare

Sedan dess har Nike Sb släppt otaliga andra produkter som varit populära bland skateboardåkare. År 2018 släppte varumärket Nike SB Dunk Low Pro “Deconstructed”, en avskalad version av den klassiska Dunk Low som snabbt blev en av de mest eftertraktade skorna bland samlare. Idag visar Nike Sb inga tecken på att sakta ner och dess produkter är mer populära än någonsin tidigare.

De 10 mest inflytelserika Nike Dunks släppen i historien

 1. Nike Dunk BTTYS Pack (1985 OG)
 2. Nike SB Dunk Low “Paris” (augusti 2003)
 3. Supreme x Nike SB Dunk Low “White Cement & Black Cement” (september 2002)
 4. Staple x Nike SB Dunk Low “Pigeon” (mars 2005)
 5. Futura x Nike SB Dunk High “FLOM” (mars 2004)
 6. Diamond Supply Co. x Nike SB Low “Tiffany” (augusti 2005)
 7. Nike SB Dunk Low “Freddy Krueger”
 8. Nike Dunk High “Wu-Tang” (augusti 1999)
 9. Nike SB Dunk Low Pro “Reese Forbes Denim” (december 2002)
 10. Nike Dunk Pro B “Smurf & Putty” (1999)

Nike Sb är ett av de mest populära skateboardmärkena i världen tack vare sitt fokus på kvalitet och innovation. Varumärket har varit inflytelserikt när det gäller att forma det samtida skateboardlandskapet, och dess produkter är eftertraktade av både professionella och amatörskateboardåkare.

Så oavsett om du är en professionell skateboardåkare eller bara någon som älskar att åka runt på din bräda finns det en Nike Sb-produkt för dig.