Smärtlindrande orgasmer

Orgasm, som är klimaxet av sexuell aktivitet, har flera positiva effekter på både kropp och sinne. Här är några av de många fördelarna med orgasm:

  1. Smärtlindring: Forskning har visat att orgasmer kan fungera som naturliga smärtstillande medel. De frigör endorfiner, som är kroppens naturliga smärtlindrande hormoner.

  2. Förbättrad sömn: Orgasmer frigör också oxytocin och prolactin, två hormoner som hjälper till att främja sömn. Det är därför många människor känner sig sömniga efter att ha upplevt en orgasm.

  3. Bättre humör: Orgasmer leder till frigörande av flera “glädjehormoner” som endorfiner, serotonin och dopamin. Dessa hormoner hjälper till att förbättra humöret och minska stress och ångest.

  4. Förbättrad hjärthälsa: Regelbunden sexuell aktivitet, inklusive orgasmer, kan hjälpa till att förbättra hjärtats hälsa. Det hjälper till att öka hjärtfrekvensen och förbättrar blodflödet i hela kroppen.

  5. Stärkt immunförsvar: En studie publicerad i “Psychological Reports” fann att människor som har sex regelbundet har högre nivåer av vissa antikroppar som hjälper till att bekämpa sjukdomar.

  6. Förbättrad intim kontakt: Orgasmer stärker bandet mellan par genom att främja känslor av närhet och intimitet.

  7. Hjälp med reproduktion: För kvinnor kan orgasmer hjälpa till att transportera spermier in i livmodern, vilket kan öka chanserna för befruktning.

Det är viktigt att påpeka att även om dessa fördelar är kopplade till orgasmer, bör sex alltid vara ömsesidigt samtyckande och njutbart. Dessutom är orgasmer bara en del av sexuell njutning, och inte alla behöver ha en orgasm för att ha en tillfredsställande sexuell upplevelse.

Olika orgasmer känns såklart också olika – en fråga som är rätt vanlig är “Hur känns en fontämorgasm?

Det är som med allt annat väldigt olika från individ till individ och ingenting vi har ett bra svar i det här inlägget. Orgasmer precis som alla andra känslor är subjektiva och kan uppfattas på olika sätt beroende på mottagaren och beroende på vem som utför handlingen som leder dit.