Nybörjarguiden för att starta ett löpprogram

Har du velat testa löpning som ett sätt att hålla dig frisk och vältränad men vet inte var du ska börja? Nybörjarguiden, med nyheter om idrott, för att starta ett löpprogram är här för att hjälpa dig! Löpning har många hälsofördelar och är en fantastisk träningsform för människor av alla förmågor. Även om du aldrig har sprungit förut kommer den här guiden att ge dig enkla tips om hur du kommer igång.

Vad är ditt mål?
Ta först reda på varför du vill börja springa. Har du ett specifikt hälsomål i åtanke? Eller vill du bara vara aktiv? Svaret på dessa frågor hjälper dig att rikta ditt fokus och ge dig en uppfattning om vilken typ av löpprogram du ska följa.

Sätt upp realistiska mål
Då måste du sätta upp realistiska mål. Det är viktigt att inte pressa sig själv för hårt när man börjar; det kan vara frestande att försöka nå vissa milmål direkt, men det är bättre att gå långsamt framåt tills kroppen har anpassat sig till aktiviteten. Sätt rimliga milstolpar för dig själv på vägen så att du kan mäta dina framsteg över tid.

Välj en tydlig löprutt
När du väljer löprutt, hitta en säker och bekväm plats med bra belysning om du planerar att springa på natten. Se till att rutten har några kullar eller lutningar eftersom det hjälper dig att bygga upp din styrka och uthållighet. Undvik överbelastade områden med tät trafik och välj leder som är borta från trafikerade vägar.

Investera i rätt utrustning
När det kommer till löpning kan det göra stor skillnad att ha rätt redskap. Investera i ett par bra löparskor som ger ordentligt stöd för dina fötter. Du kan också överväga att köpa kläder som är gjorda speciellt för löpning, t.ex. fukttransporterande material som håller dig sval och torr under dina löpturer.