Naprapatens tips: 3 bra övningar mot Tennisarmbåge

Lider du av tennisarmbåge? Om så är fallet är du inte ensam. Detta tillstånd orsakas av upprepad användning av armen och drabbar många människor. Det finns några övningar som kan hjälpa till att lindra smärta och förbättra funktionen. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera tre av de bästa övningarna för tennisarmbåge.

Excentrisk handledsförlängning
Den första övningen kallas excentrisk handledsförlängning. Den här övningen innebär att långsamt sänka handleden samtidigt som den sträcks utåt. Du måste hålla denna position i fem sekunder och sedan återgå till startpositionen. Upprepa denna rörelse 10 gånger, tre gånger om dagen.

Isometriska handledslockar
Den andra övningen kallas Isometric Wrist Curls. Du måste använda en lätt vikt, t.ex. en soppburk eller en vattenflaska. Börja med att lägga handflatan på något platt, t.ex. en bordsskiva, med fingrarna pekande bort från dig och vikten i handen. Böj sedan handleden upp och ner mot viktens motstånd i ca. 30 sekunder innan du återgår till startpositionen. Gör detta tre gånger om dagen med två set med 10 repetitioner.

Reverse Wrist Curls
Den tredje övningen är Reverse Wrist Curls. Denna övning kräver en lätt vikt, t.ex. en soppburk eller en vattenflaska. Börja med handflatan på något platt, t.ex. en bordsskiva, och vågen i handen. Böj sedan handleden ifrån dig mot viktens motstånd i ca. 30 sekunder innan du återgår till startpositionen. Gör detta tre gånger om dagen med två set med 10 repetitioner.

Genom att utföra dessa enkla övningar regelbundet kan du hjälpa till att lindra symtomen på tennisarmbåge och förbättra den övergripande funktionen. Kom ihåg att ta pauser vid behov och prata med din läkare om du upplever smärta eller obehag när du utför övningarna. Med konsekvent ansträngning och hängivenhet kan du uppnå varaktig lindring från tennisarmbåge. Om du har svårt med övningarna eller vill veta mer om din tennisarmbåge, då boka naprapat i Malmö. De är specialiserade på behandling av Tennisarmbåge, och du får därför en grundläggande handlingsplan för din situation.